Eläintarvike Muskettikoira

Eläintarvike Muskettikoira on Oulun Maikkulassa sijaitseva eläintarvikeliike. Käytettävissämme ovat kaikki Suomessa toimivat alan tukut sekä Ruotsin suurimmat tukkuliikkeet. Näin ollen pystymme tilaamaan asiakkaalle tuotteen, jos sellaista ei hyllystä löydy. Olemme myös Pohjois-Suomen suurin akvaariokauppa. Myymälästä löytyy yli 100 kalanmyyntiakvaariota.
Lisäksi meillä on pieni valikoima merivesipuolen tuotteita, osa saatavilla jatkuvasti ja osa tilauksesta.

Meidät tavoittaa myös FB-sivujemme kautta.

Seuraavat alennukset ovat tarjolla seuran jäsenille, ei koske tarjous ja nettohintaisia tuotteita.

  • Kalat ja kasvit -10%
  • Akvaarioaineet ja pientarvikkeet -10%
  • Kalanruoka -10%
  • Tekniikka 5-10% alennus
  • Lisäksi spesiaalitarjouksia jäsenistölle seuran FB-ryhmässä ja Foorumilla
  • Kokouksiin luvassa myös muita tarjouksia.

Tärkiää asiaa!Olen puhunut tästä aiemminkin ja puhun taas. Nyt koronan aikana akvaarioita on pystytetty monessa…

Julkaissut Eläintarvike Muskettikoira Tiistaina 7. huhtikuuta 2020
Tärkiää asiaa!
Olen puhunut tästä aiemminkin ja puhun taas.
Nyt koronan aikana akvaarioita on pystytetty monessa kodissa. Perhe tulee hakemaan ensimmäisiä kaloja ja järkytys voi olla suuri, kun kaupantäti ei ladokkaan pussiin niitä kaloja mihin sormi osoittaa. Joistakin voi jopa tuntua, että me ilkeillään. Näin ei ole missään nimessä!
Esihaastattelussa kysytään altaan koko. Toivomme, että sinulla on tiedossa joko litramäärä tai altaan mitat. Sitten lähdetään koostamaan kalastoa 🙂 Se on monesti aikaa vievä prosessi, koska sovitamme yhteen asiakkaan toiveet, lajien allaskokovaatimukset, vesiarvovaatimukset ja jopa kalojen luonteita ja uimatapoja.
On myös lajeja joita meillä ei myydä ”hyllystä” esim. kultakala. Laji on maailman väärinymmärretyin elollinen olento. Se ei ole koriste vaan kala jolla on vaatimukset jotka sinun on tarjottava!
Suuri akvaario: Jalostettu, huonosti uiva, ”pyöreä” vähintään 500L mutta se mikä on malliltaan ”särki” tarvii jo huomattavasti isompaa allasta, pari vuotta mahtuvat pari metriä pitkään kippoon mutta sitten tulee ahdasta. Mutta aina ei tarvi tuijottaa litroja vaan altaan koko pituussuunnassa näille vilkkaille kaloille on tärkeämpää.
Varmaan joku miettii, että miten niin ei muka mahu pienempään… Noh, kultakala tarvii kavereita ollakseen iloinen ja vilkas, se on PARVIKALA ihan niinku esim. keltabarbi tai loistobarbi 🙂
Viileä vesi: Sehän tarkoittaa, että 17-22 olis aika soppeli. Kultakaloille myös kovetetaan vettä.
No tässä tuli jankutettua tästä kaupantädin lempilapsesta. Mutta ihan sama mikä laji on kyseessä niin meidän, sinun ja minun, tehtävä on järjestää eläimelle mahdollisimman ihana elämä.
Toivon, että olet kriittinen, kun olet ostamassa eläimiä. Voit milloin vain tarkistaa kauppiaan puheita internetin syvistä riveistä. Ennen eläimen (kalakin on eläin) hankintaa käy juttelemassa paikallisissa eläinkaupoissa, kuuntele harrastajia, kuuntele sydäntäsi mutta ole järkevä.
Ei ole kiire mihinkään 🙂
Mukavaa viikkoa!

Miljoonakala, millis,millari 🙂 Rakkaalla lapsella monta nimeä. Tämä laji ei ole enään se sama helppohoitoinen…

Julkaissut Eläintarvike Muskettikoira Maanantaina 9. maaliskuuta 2020
Miljoonakala, millis,millari 🙂 Rakkaalla lapsella monta nimeä. Tämä laji ei ole enään se sama helppohoitoinen jokapojan lemmikki, kuin se oli seitkytluvulla. Vesiarvoja säätämällä millarit saadaan kukoistamaan ja voimaan hyvin. Valitettavan usein joudumme kieltäytymään myymästä miljoonakaloja altaaseen jossa asuu ennestään esim. kardinaalitetroja. Syy on se että kardinaalitetra ja monet muutkit tetrat uiskentelevat huomattavasti pehmeämmässä vedessä kuin miljoonakalat. Vesiarvojen tuunaaminen ei ole ollenkaan hankalaa, siihen löytyy kaupallisia valmisteita. Tarvitset myös vesitestejä joilla voi tarkistaa vesiarvot. Muskettikoiran millarialtaissa kovuus on 15
Kuvissa on muutamia variantteja joita on tulossa myymälään. Mikä on sun suosikki? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan akvaarioaiheisia tuotepaketteja (5 palkintoa)

Vastaa